• facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • linkedin

Krav til medisinsk renrom

Det første poenget med renromsdesign er å kontrollere miljøet.Dette betyr å sikre at luft, temperatur, fuktighet, trykk og belysning i rommet er riktig kontrollert.Kontrollen av disse parameterne må oppfylle følgende krav:

Luft: Luft er en av de viktigste faktorene i et medisinsk renrom.Det er nødvendig å sikre at partikkelformede mikroorganismer og kjemikalier i den kontrolleres innenfor normale grenser.Inneluften bør filtreres 10-15 ganger i timen for å filtrere ut partikler over 0,3 mikron.Det er nødvendig å sikre renslighet av luften

Følg regelverket.

Temperatur og fuktighet: Temperaturen og fuktigheten i det medisinske renrommet må også kontrolleres strengt.Temperaturen bør kontrolleres mellom 18-24C, og luftfuktigheten bør kontrolleres i området 30-60%.Dette bidrar til å sikre normal drift av personale og utstyr, og bidrar også til å forhindre forringelse og biologisk forurensning av medisiner.

Trykk: Trykket i medisinrens rom bør være lavere enn det omgivende miljøet, og opprettholde et konstant nivå som bidrar til å forhindre at luft utenfra kommer inn i rommet, og dermed sikre rensligheten til medisinen.

Belysning: Belysningen i det medisinske rene rommet bør være sterkt nok til å sikre at utstyret og medikamentene som håndteres kan ses tydelig av personalet og kan kontrolleres ved 150-300lux.

02
Utvalg av utstyr

Medisinsk renromsutstyr er veldig viktig.Det er nødvendig å velge noe utstyr som oppfyller sanitære forhold, er lett å rengjøre og pålitelig.Følgende faktorer bør vurderes:

Materialer: Huset til renromsutstyr bør være laget av høykvalitets rustfritt stålmateriale, som er lett å rengjøre og bidrar til å redusere forurensning.

Filtreringssystem: Filtreringssystemet bør velge et effektivt HEPA-filter som kan filtrere ut partikler og bakterier over 0,3 mikron.

Utnyttelsesgrad: Utnyttelsesgraden på utstyret bør være så høy som mulig, noe som vil bidra til å forbedre produksjonseffektiviteten.

Produksjonshastighet: Produksjonshastigheten til utstyret skal møte forventet etterspørsel og må justeres om nødvendig.

Vedlikehold: Utstyr skal være enkelt å vedlikeholde slik at vedlikehold og reparasjoner kan utføres om nødvendig.

03
Rengjøringsprosedyre

I tillegg til å sikre renslighet ved å kontrollere miljøet og velge riktig utstyr, må medisinske renrom også utføre strenge rengjøringsprosedyrer.Disse prosedyrene skal utføres i samsvar med følgende krav:

Regelmessig rengjøring: Medisinske renrom bør rengjøres og desinfiseres daglig for å sikre at de forblir rene til enhver tid.

Strenge prosedyrer: Rengjøringsprosedyrer bør inkludere detaljerte prosedyrer og retningslinjer for å sikre at hvert område av utstyr, overflater og verktøy er grundig rengjort.

Ansattes krav: Rengjøringsprosedyrer bør klargjøre arbeidstakernes plikter og krav for å sikre at de er i stand til å rengjøre og desinfisere utstyr, overflater og gulv, og holde arbeidsområdet rent.

Desinfeksjonskjemikalier:Noen intensive kjemiske desinfeksjonskjemikalier vil bli brukt i det medisinske renrommet.Det er nødvendig å sikre at de overholder de nødvendige dekontaminerings- og desinfeksjonskravene og ikke reagerer med andre rengjøringskjemikalier eller medisiner.
微信图片_20240402174052


Innleggstid: Apr-02-2024